Op på tæerne!

Hold da op, det er længe siden jeg har delt noget på min side. Det er jo næsten pinligt, og det er jo ikke engang fordi det har været en stille periode uden kamera, men de 2 primære ting har været ferie og gymnastikopvisning. Begge dele er temmelig tidskrævende 😉

Men for et par dage siden var vi med fotoklubben i Holstebro, og besøgte Talentakademiet, som er en del af Balletskolen. Her er nogle fantastisk dygtige, unge mennesker som er vanvittig dedikerede omkring deres kunst, og det er som altid en STOR fornøjelse, at fotografere mennesker med dedikation!

Jeg havde forinden luret en del på en Facebook-ven fra USA, som er virkelig dygtig og en stor inspiration, Michael Kinney (find ham på Facebook, hvis du er nysgerrig!). Michael har for nylig lavet et fantastisk billede med en balletdanser, og det måtte jeg simpelthen prøve at gentage i min egen version.

I44A3904

Den grundlæggende tanke er, at der er en masse bevægelse i billedet, men at ansigt og arme fremstår skarpt.

… og det synes jeg faktisk lykkedes rigtig fint 🙂

Rent teknisk er det løst med en 1000W halogen-lampe ind mod bagvæggen, som giver mig mulighed at bruge en lang lukkertid, der giver bevægelsen i kjole, ben og hår.

Så billedet er taget på 1/20 sekund.

Men da det er ALT for langsomt til at kunne fastholde et ansigt nogenlunde skarpt, har jeg også brugt en almindelig flash for fra. Den lyser op i ca. 1/4000 sekund, og det kan fastfryse næsten hvad-som-helst. Når jeg så indstiller min flash til at skyde af lige før lukkeren på kameraet går i (rear-curtain-flash), giver det denne effekt.

Den dygtige danser hos Talentakademiet er Ida Åkerstrøm, og jeg fik lige ½ times tid med hende til at lave dette billede. Hvis jeg skulle ønske mig noget andet til at lave dette billede, skulle det være mere plads, mere tid, og et rum med knap så mange, hvide vægge 😉

Leave a reply

Please correct form

required*