Derfor skal billeder på papir!

Jeg bliver et vanemenneske med billeder og den måde, jeg behandler dem på. Og DET er en fejl, som jeg nu vil lave om på!

Jeg har vænnet mig til, at billeder bliver vist på en skærm – stor eller lille – og når man gør det, betyder “indramningen” ikke så meget. Der ER jo ikke nogen ramme på et digitalt billede 😉 Med et tryk på skærmen vælger du selv, om baggrunden er lys eller mørk, og om billedet er stort eller lille.

I Bededagsferien fik jeg til opgave, at lave en serie portrætter af Laura Røn, som blev konfirmeret i Viborg Domkirke. (PS: Jeg synes selv jeg vandt i “lodtrækningen” om at få årets yndigste konfirmand!) Og heldigvis ville Lauras forældre gerne have portrætterne på papir, så jeg gik i gang med klargøring af billeder og printer. Billederne skulle ud i størrelse ca. 18×24, hvilket passede med at de blev printet på A4.

OG HER BEGIK JEG EN FEJL!

Jeg gjorde fuldstændig som om billedet skulle ses på en computerskærm, og skar det overskydende papir væk. Fuldstændig som jeg plejer at gøre (fordi de fleste billeder bliver set på en skærm). Derefter lagde jeg det tilpassede billede ved siden af de andre billeder i serien, som ikke var tilpasset endnu. Og SÅ så jeg det!

hvorforprint_opslag

Der er ingen tvivl (for mig) om, at billedet SKAL have en hvid ramme. Blomsterne i håret har ingen modspil uden den hvide ramme. Bunden af billedet bliver bare “mørkt-ud-i-mørkt”, og har slet ingen afslutning, og kontrasten fra Lauras fantastiske hår forsvinder fuldstændig, når det ikke har en afgrænsning.

Det her kan en computerskærm bare ikke! Joooo man kan da godt vise et billeder på en hvid baggrund på en skærm, men det er altså kun en hvid baggrund og ikke en ramme. Det kræver et flot print på papir.

Gør dine gemmeværdige billeder en tjeneste: få dem printet på papir, eller noget andet flot. De fortjener det 🙂

Leave a reply

Please correct form

required*