Hvad er “høj nøgle”?

Kryptisk, hva’? :p Jeg mener selvfølgelig “High Key”, som er et udtryk for en fotografisk stilart, præget af meget lyse toner.

Jeg var forleden i en debat på Facebook i én af de utallige foto-grupper. Spørgsmålet blev rejst: “Hvad er definitionen på High Key?” Det kom der selvfølgelig en hel del debat ud af, og kloge hoveder, som har rodet med foto i alt fra 70 til 2 år, kom med deres bud på, hvad High Key rent faktisk betyder.

Der var en enkelt, som fik sat debatten på plads med en nogenlunde klar definition. Skæbnen ville, at samme dag som debatten startede på Facebook, havde jeg lavet en aftale med Henriette Kahlert om at lege med lidt High Key i mit lille studie. Så havde jeg jo også noget at deltage med i debatten! 😉 Og i følge den definition, der kom på banen, ramte jeg vist ikke helt ved siden af.

High Key er et billede, som i lyssætning og efterbehandling er lysnet så meget i højlysområderne, at der kun liiiiige akkurat er lidt definition tilbage. Selvfølgelig er der masser af afvigelser og variationer, både i farver og i sort/hvid. Der kan også være mørke og kontrastrige områder i billedet.

Stilen er nok lidt mere kunstnerisk orienteret, da det er svært at fremhæve de ansigtstræk, som kendetegner en personlighed, når man arbejder helt ude på grænsen af de synlige farvetoner.

Men prøv at se mit billede af Henriette, og vurdér selv, om I kan lide den slags.

Henriette_High_Balls _1

Leave a reply

Please correct form

required*