En dag på jobbet

Mit job byder heldigvis også på fotoopgaver, og selvom det lyder sindssygt kedeligt, at skulle fotografere en betonklods, så er der faktisk også nogle udfordrende opgaver ind i mellem 😉

… som nu i dag, fx.

Vi har et nyt produkt på vej, hvor tilblivelsen involverer en tilskæring af nogle eksisterende produkter. Altså skal en betonblok saves ned til en anden højde, og det vil vi gerne vise som et første punkt i en instruktion med en serie billeder.

Sådan en savklinge er ca. 1 meter i diameter, og kører med omkring 800 omdr/min., og det hele bliver sprøjtet til i vand konstant. Sikkerhedskabinen er naturligvis lukket hele tiden. Vi legede lidt med tanken om at “snyde” sikkerhedssystemet, og lade døren stå åben, men efter jeg havde set, hvordan den svinede vinduet i døren til – også UDEN vand – valgte jeg at holde døren lukket og se, om jeg ikke kunne trylle lidt alligevel 😉

Nu skulle jeg så finde en måde at undgå reflekser i plexiglasset i døren. Det endte med 2 softboxes på speedlights. Den ene peger vinkelret ind på emnet, og den anden står lidt til venstre og peger nedad i ca. 45 gr. Begge softboxes er presset helt ind på plexiglasset, så der ikke blev reflekteret flash-lys ud i kameraet. Jeg havde forsøgt med en paraply fra oven, men det duede overhovedet ikke…

Her er resultatet

sav02_webSom sagt er sådan en klods nok ikke det mest sindsoprivende, man kan fotografere, men processen i optagelsen er både sjov og udfordrende, og så ved man at det rent faktisk skal bruges til noget.

I aften er der klubaften i fotoklubben, så mon ikke der kommer noget lidt mere interessant at se på – meget snart? 😉

Leave a reply

Please correct form

required*