Så går det opad!

I går aftes skulle vi arbejde med levitation i fotoklubben, altså at få en person eller genstand til at svæve.

Umiddelbart lyder det ikke som det store problem: “Spring! Skyd! Bum!” Meeeeen sådan hænger det ikke helt sammen. Det resulterer nemlig bare i, at personen eller genstanden ser ud som… øh ja… som om vedkommende springer op i luften.

Det effektfulde i levitation opstår, når man skaber en illusion af, at en person svæver frit i luften, uden anstrengelse.

Så vi samledes en flok kreative og entusiastiske fotografer, og tog på skovtur med Simone Høj, som ydede en KÆMPE indsats for at vi kunne få vores billeder i kassen 😀

Min idé til et levitationsbillede var lidt mere action-præget, og jeg fandt en monocykel frem fra skuret, som Simone skulle op på. Og med “op på”, mener jeg det i mere end én forstand 😉

Billedet herunder er sammensat af 6 billeder i alt.

1. billede blev taget med en høj wiener-stige, lige under ryggen på Simone. Hen over stigen ligger Thomas Henning på maven, og på ryggen af ham ligger så Simone med en cykel. Lige bag træet står Søren Faurby, og holder cyklen oppe på plads.

Det 2. er helt uden noget som helst, andet en flashlys. De efterfølgende 4 blev skudt med samme indstillinger, men kun med en enkelt flash, som blev flyttet rundt mellem træerne for at “male” lidt lys på de flotte, grønne blade.

Hjemme ved computeren blev det hele så klistret sammen. Først de sidste 5 billeder, så min baggrund var på plads først, og derefter kom billedet med Simone på cyklen ind, og stigen, Thomas og Søren blev visket ud.

Hvis man kan bare en lille smule med lag i Photoshop, er det faktisk ikke så besværligt, og det giver altså nogle RET gode grin på en kølig aften, ude i en mørk skov, i udkanten af Herning, med 9 voksne mænd, og en virkelig SEJ Simone 🙂

Mod Toppen

Leave a reply

Please correct form

required*